Beat the Best

Beat the BestBeat_The_Best_1CJ

Wie is er beter dan de beste? Om die vraag draait het in het nieuwe RTL 4-programma ‘Beat The Best’ (2012) Top acts van over de hele wereld strijden voor een finaleplek in het walhalla van de Nederlandse theaterwereld: Koninklijk Theater Carré. Presentatiekoppel Chantal Janzen en Gordon ontvangt nationale en internationale acts in de studio.

Per aflevering strijden negen acts, verdeeld over drie categorieën, voor een rechtstreekse plek in de finale. Elke categorie heeft haar eigen jurylid: Jeroen van Koningsbrugge beoordeelt de categorie variété, Angela Groothuizen muziek en Timor Steffens dans. De juryleden bepalen na elk optreden of de act de beste was in hun categorie, en plaats mag nemen in de hot seat. Na elke performance rijst dan ook bij de deelnemer(s) de vraag: Heb ik de concurrent van de hot seat gestoten? Of eindigt het showbizz avontuur per direct in de studio?

Aan het eind van elke aflevering zijn er dus drie halve finalisten: per categorie één. Het studiopubliek bepaalt vervolgens welke van deze drie top acts doorgaat naar de finale in Carré. Daar komen alle winnaars samen, de besten van de besten, voor een laatste strijd. De inzet: een mooi geldbedrag van 50.000 euro. Maar bovenal de mogelijkheid om te zeggen: ‘I Beat the Best‘.

 Foto: Mike van den Toorn