Divorce seizoen 1, 2, 3

DivorceDivorce_CJ

Scheiden is lijden, of toch niet? Urenlang telefoneren met je beste vriendin, uithuilen bij een goed glas wijn, eindeloos klagen over die vreselijke ex van je; het klinkt gescheiden vrouwen vast niet onbekend in de oren. Maar hoe gaan mannen om met een scheiding? Biertje pakken in de kroeg, schouderklopje en weer doorgaan? Of toch niet? Op RTL 4 is de serie ‘Divorce’ te zien vanaf 2012. Dé nieuwe Nederlandse dramaserie over scheiden, die wordt geproduceerd door Talpa Fictie, hetzelfde creatieve team van ‘Gooische Vrouwen’. ‘Divorce’ is bedacht door Linda de Mol.

Deze komische dramaserie gaat over drie totaal verschillende mannen tussen de 35 en 45 jaar die midden in een scheiding zitten en noodgedwongen bij elkaar intrekken. Ze delen lief en leed en uiteindelijk ontstaat er een diepe mannenvriendschap.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Waldemar Torenstra (Joris), Jeroen Spitzenberger (Boudewijn) en Dirk Zeelenberg (David). Katja Herbers (Joyce), Chantal Janzen (Sophie) en Carly Wijs (Tamar) zijn de aanstaande ex-vrouwen.

Of er leven is na een scheiding en hoe de mannen daarmee omgaan, is de rode draad in deze nieuwe serie. De heftige emoties, de ruzies, de twijfels, de kinderen, financiën, de omgang met je ex, het verwerkingsproces en daten op je veertigste zijn onderwerpen waar zij mee moeten dealen. Maar ‘Divorce’ gaat ook over de typische mannenvriendschap. Mannen die aan een half woord genoeg hebben om elkaar te begrijpen, die elkaar de ruimte geven om te zwelgen in hun verdriet en rugdekking geven als ze kwetsbaar zijn.

‘Divorce’ is een serie van nu, met een spannende mix van humor en drama en met een thema dat iedereen raakt.

Foto: Nick van Ormondt