Soliste in Musicals in Ahoy

Soliste Musicals in Ahoy (2002, 2004 & 2006)

miawallpapergroep

Musicals in Ahoy 2002, dat was de eerste versie van de Musicals in Ahoy’ serie die Joop van den Ende Theaterprodcties bracht in Sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam. De voorstellingen speelden daar eind juni 2002 en de première was op 20 juni dat jaar.

Op de plek waar doorgaans alleen grote popsterren optreden presenteerde Joop van den Ende Theaterproducties een éénmalig en uniek musicalspektakel waar de grootste Nederlandse musicalsterren op één podium stonden.

Musicals in Ahoy’ 2004 was van 2 tot en met 7 juni 2004 te zien geweest in Ahoy’ Rotterdam. De première was op 3 juni.
Het enorme sportcomplex is omgetoverd tot een waar theater met de uitstraling van de Radio City Music Hall in New York. Alle 8000 aanwezige keken hun ogen uit naar de prachtig aangeklede zaal en het decor van 15 meter hoog.
Op het enorme podium van 35 meter breed brengt de crème de la crème van Nederlandse musicalsterren in totaal 66 hits uit 24 legendarische (film)musicals waaronder Jesus Christ Superstar, Chicago, Crazy for You, Beauty & the Beast, Sunset Boulevard en het zinderende Moulin Rouge. Zij worden ondersteund door het Nederlands Musical Ensemble, een groot ballet en een 35-koppig orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis.

Van 17 tot en met 28 mei 2006 werd Ahoy’ door Joop van den Ende Theaterproducties omgebouwd tot het grootste theater van Nederland voor de allergrootste musicalshow ter wereld: Musicals in Ahoy’ 2006 . Een geheel nieuwe show door onder anderen 12 Nederlandse artiesten.Het programma van Musicals in Ahoy’ 2006 is een muzikale droomreis. De voorstelling wordt een mix tussen hoogtepunten uit beroemde hitshows uit de hele wereld en een eerste kennismaking met nieuwe en toekomstige wereldhits. Het publiek wordt meegenomen op een spectaculaire ontdekkingsreis door de wereld van de musical. Musicals in Ahoy’ was slechts van 17 tot en met 28 mei 2006 te zien in Ahoy’ Rotterdam.